Nasmehnil se ji je. "Varjami, ni se mi težko pogovarjati z lepotico, kot si ti." Vedel je, da dekleta rade slišijo kompliment ne glede na priložnost. Če je vmesen seveda, ne pa kar nekaj, kar mnogi delajo. Da pohvalijo njeno krilo, vsi pa vedo, da mislijo joške. Katastrofa. "Hej, hej, počakaj. Poglej, ne poznam ozadja zgodbe in zelo, res zelo bi ti bil hvaležen, če mi vse poveš, da bom potem razumel," ji je povedal in skomignil z rameni. "Saj veš kaj mislim - ne morem soditi o eni stvari, če ne poznam celotnega ozadja." Razlagala mu je posledice, ne pa vzroke. In to ga je nekoliko zmotilo. Poiskal je njene oči in jo nežno prijel za roko. "Poglej. Nikoli ne obžaluj kar si naredila. Ne glede na to, kakšne so zdaj posledice. Varjami, ni vredno da se sekiraš zaradi nekakšne ničvredne stvari. Pa naj bo to prijatelj, ljubezen, šola. Če je fant pravi, bo prišel nazaj. Enako prijatelj." Potem pa mu je povedala o njeni najboljši prijateljici in pogledal je navzdol. Kje si? Zakaj te ni nazaj? "Veš, ceni najboljšo prijateljico... Ker nikoli, res nikoli ne veš, kdaj izgubiš najboljšega prijatelja." Glas se mu je zlomil. Poskušal je potlačiti bolečino in na obraz si je nadel uraden nasmešek. "Jaz živim v Kanadi," ji je povedal in skrčil kolena ter jih objel. "In ne bodi tako prepričana. Morda boš varovala kakšnega dolgočasnega moroja, ki bo tako ali tako samo na dvoru komu noge lizal."